Pagine

Благодаря на всички вас/Grazie a tutti voi:

domenica 23 ottobre 2011

Halloween - Бисквити Biscotti

Здравейте!! Готови  ли сте за Халоуийн? Приготвихте ли тиквите, намерихте ли някоя рецепта за бисквитки с които да изплашите вашите приятели? Ето ви една рецепта - Пръсти на умрели вещици

Ciao a tutti! Siete pronti per Halloween? Avete preparato le zucche, avete scovato qualche ricetta per spaventare i vostri amici? Ecco ve ne una... Le dita delle streghe morte








Бързи, лесни и много ефектни-   да видим как се правят
Facile , veloce e di grande effetto.... Vediamo come si fa
Необходими продукти
Белени бадеми, 2 големи яйца / 1цяло яйце и един жълтък, останалият белтък се използва за намазване на бисквитите/, 1 пакетче ванилия, 115 гр. меко масло, 65 гр. пудра захар+ 60 гр. кристална захар, 235 гр. брашно, щипка сол.

1. В една купа сложете двата вида захар, ванилията, щипка сол, жълтъка и цялото яйце. Разбъркайте хубаво с дървена лъжица.
2. Прибавете омекотеното масло.
3. Прибавете и брашното бъркайки непрекъснато докато се получи меко тесто.
4. Увийте тестото в парче найлон и сложете в хладилника за 1 час.



Ingredienti:
Mandorle pelate,
2 uova grandi (1 uovo intero+1 tuorlo; il rimanente albume si usa per spennellare i biscotti),1 bustina di  vanillina, 115 grammi di burro ammorbidito, 65 gr. di zucchero a velo+ 60 gr. di zucchero semolato, 235 gr. di farina, pizzico di sale.

1. In una ciottola aggiungete i due tipi di zucchero, la vanillina, un pizzico d sale id il tuorlo d'uovo+ l'uovo intero. Mescolare bene con un cucchiaio di  legno.
2. Aggiungere il burro ammorbidito.
3. Aggingere la farina e amalgamare bene .
4. Avvolgere l'impasto con la pellicola trasparente e riporre in frigorifero per un'ora.

 Загрейте фурната на 180 С. Отрежете си парче от тестото и го търкаляйте напред- назад по плота на вашата кухня, ще видите че “пръста“ се оформя сам. Направете го по-тънак, защото по време на печенето се “разлива“.После му направете напречни чертички с един нож.

Riscaldare il forno a 180° C.   Tagliate un pezzettino direttamente dall'impasto e rotolatelo avanti e indietro sul ripiano della vostra cucina, vedete che la forma del "dito" si fa da sola. Poi fate degli taglietti con un coltellino. Attenzione, fateli sottili perche nel forno di allargano.


 Прибавете му “нокътя“ - един белен бадем, като притискате внимателно.

Aggiungete " l'unghia" - una mandorla pelata, schiacciando un pocchino.


Намажете с белтъка, който сте разбили с малко сол, върнете ги обратно в хладилника за 15 мин. и после печете във фурната за 12 - 15 мин.
Spenellate con l'albume che avrete sbattuto con un pizzico di sale, rimettete li nel frigo per 15 min e poi cuocete per 12- 15 min.

                                                                         
Оставете да се охладят и напудрете с какао и с помощта на една мека четчица.
Lasciate raffreddare e impolverate con un po di cacao e un pennellino morbido.


                                                                                
                                                                                 
Имат примамлив и неустоим вид, нали?!!  Добър апетит!!
Non li trovate invitanti?....Buon appettito!!
                                                                             

                                             HAPPY HALLOWEEN!
                                                                               

Nessun commento:

Posta un commento